Iedereen
wil
verandering

Het jaar van Galleo; de startup van Furnuft

Het is begin 2015 dat we rond de tafel zitten met 2 ambitieuze ingenieurs. Eerder hebben we elkaar al gesproken, informatie en ideeën uitgewisseld, vertrouwen naar elkaar uitgesproken. Deze dag zal het gaan om de echte kansen te ontdekken van een visionaire gedachte; wat moeten we vandaag doen om over 10 jaar nog werk te hebben? Het antwoord op deze vraag blijkt actueler dan ooit.

De 'Booking.com' van de bouwwereld

Het is een mooi startpunt. Beginnen met een vraag waar je het antwoord nog niet op weet. En met een open-mind samenkomen om te ontdekken wat het antwoord zou kunnen zijn. Of zou moeten zijn! Om pas daarna te gaan uitvoeren. Een aanpak die bijzonder goed past bij de creatieve doendenkers van Furnuft. Dat is dan ook een van de redenen waarom Furnuft mede-oprichter is geworden van Galleo.

De kern van het antwoord bleek een centrale plek waar de internationale bouwwereld elkaar kan vinden op basis van bewezen expertise. Een online platform die vraag en aanbod bij elkaar brengt, zodat partijen op basis van eerder ontvangen beoordelingen met vertrouwen samenwerkingen kunnen aan gaan. Een soort Booking.com van de bouwwereld.

De eerste versie van www.galleo.co ging live en met ons overtuigende verhaal gingen we de markt op. In de beginfase zijn er vele gesprekken gevoerd met potentiële gebruikers. We presenteerden op bijeenkomsten en hadden persoonlijke afspraken. En wat gaaf, ze waren enthousiast! Maar wat blijkt ook hier waar te zijn: iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderen. We gaven niet op. Zoals het een goed startup betaamt, zijn wij blijven ontwikkelen op basis van wensen en behoeften van gebruikers die wel wilden veranderen en klant werden.

Ander probleem, zelfde oplossing

We hielpen deze gebruikers op weg met het uploaden van projecten. Door het centraal uploaden van projecten is de projectinformatie voor organisaties niet alleen beter toegankelijk, het wordt ook gemakkelijker om intern of extern te delen. Maar nog belangrijker… de kennis in de organisatie wordt nu geborgd. Daar bleek meer vraag naar te zijn. Het sluit namelijk bijzonder goed aan op te trend van netwerkorganisaties en digitaal samenwerken.

Nu wordt Galleo dan ook vooral gebruikt als dé plek waar projectinformatie centraal wordt opgeslagen, waar andere gegevens aan toegevoegd worden en om koppelingen te maken naar andere informatie-systemen zoals de financiële administratie. Galleo als digitaal ecosysteem was geboren en zo hebben we eind vorig jaar drie bedrijven uit de top 5 ingenieursbureau’s van Nederland als klant verwelkomt. De Nederlandse branchevereniging voor ingenieurs had al eerder voor Galleo gekozen, omdat zo de projectdata en bedrijfsinformatie van hun leden gemakkelijk vanuit de centrale database van Galleo op hun website getoond wordt.

Dit wordt het jaar van Galleo!

Het werd tijd om de rest van de bedrijven in de bouw te verwelkomen als klant. Maar dan komt corona voorbij. Ga je dan als startup met beperkte budgetten investeren in een tijd waar inkomsten niet zeker zijn?

Ondernemend als we zijn, is het antwoord natuurlijk ja 🙂 Het is tijd alle bedrijven in de bouw de voordelen van Galleo ontdekken. De thema-website www.ontdek-galleo.nl staat live, een eBook over Digitalisering in de bouw is geschreven, de campagne is aan en het team is er klaar voor. Dit wordt het jaar van Galleo! (En dat extern delen van expertise zodat de internationale bouwwereld elkaar kunnen vinden op basis van beoordelingen… Dat komt nog wel.)

 

Fotografie: Eva Bloem tijdens boek presentatie Boque in Amsterdam

Dit artikel is geschreven door

Zo, lekker artikel jongens. Ik wil echt geen update meer missen!

Heb jij mazzel, je kan je nu inschrijven voor onze updates. Ze komen vanzelf naar je toe.

Wees niet bang, we gaan je niet stalken hoor 😉